Rosengård FF

Referat: AIF Barrikaden - Rosengård FF

Allt nedanstående baserar sig på uppgifter från tränare tre spelare och en åskådare. De var väldigt eniga om det mesta, betydligt mera än som brukar vara fallet så fort man frågar mer än två (ja ibland räcker det långt med två för extrem oenighet)

Startelva: Johan – Viktor T, Henrik Ni, Mattias A, Jonathan T – Jonas – Anders, Alex – Siseko, Ahmed, Oskar W

Avbytare var Majed som kom in som central anfallare 5-10 min före paus, spelade där tills 10-15 min in på andra halvlek för att sen avsluta matchen som vänsterback efter skada på Jonathan, Shershah som spelade sista 20-25 (?) som högeranfallare, Marius som spelade sista 8-10 som en extra defensiv mittfältare och Albin och Mikael Krekula som inte spelade alls.

För att sammanfatta omdömena kort så var det en ganska välspelad och ganska jämn match. Rosengård FF var bra, klart bättre än sin tabellplacering, fr.a. var de som vanligt ganska kvicka och tekniska men eftersom vi för dagen hade en väldigt bra defensiv hade vi rätt bra koll på dem. De blev också uppenbart väldigt störda av vår höga press.

Det var ganska mycket kamp utan att det var speciellt fult spel. Det var också väldigt lite målchanser och inte en enda klar sådan utöver målen.

Rent kronologiskt så hade vi ett visst litet spelövertag i början och gjorde då också ett ledningsmål i den 28:e minuten. En mycket lång utspark studsade och deras back missbedömde/var lite nonchalant och ville inte bara rensa och bollen gick då över honom och Ahmed fick snabbt tag på den, avancerade mot mål och gjorde ett säkert avslut.

Vi fick inte behålla denna ledning mer än i 8 minuter och kvitteringen kom på ett extremt vackert anfall med först lite snabbt väggspel och därefter ett långt inlägg som nickades in i krysset av en av småklubbsfotbollens notoriske målskytt ”Zagge”. Efter det fick Rosengård energi och tog över en aning.

Rosengård började andra halvlek med en kraftig anstormning och fick också en straff sedan Johan dragit ner just ovannämnda Zagge. Johan gjorde dock en fin räddning på straffen och det blev nog matchavgörande. Hade Rosengård fått 2-1 där hade vi nog fått svårt att vända på det hela.

Efter en 15-20 min började deras anstormning bedarra och matchen jämnade ut sig. I den 78:e min avgjorde sedan Ahmed matchen med ett skott ur nästan ingen vinkel alls vid närmsta stolpen. Upptakten till målet var en frispark som ledde till lite flipperspel innan Anders kunde passa den till Ahmed.

Efter detta flyttade Rosengård upp laget riktigt ordentligt vilket gav oss stora kontringsytor men märkligt nog ledde detta ändå inte till någon målchans att tala om för någotdera laget.